Våpensmed Ole B. Vatland AS

Etablering

Firmaet Våpensmed Ole B. Vatland ble startet i januar 1995, da hadde jeg nettopp fullført børsemakerutdanning ved Colorado School of Trades i Denver og spesialisering ved Colorado Gunsmithing acadamy of Lamar.

Før skolegang i USA var jeg ivrig DFS skytter med mange gode resultater på merittlisten, deriblant norgesmester i feltskyting, norgescupseire og flere ganger på landslaget.

- Derav interessen for faget.

 Til å begynne med var interessen i stor grad rettet mot presisjon, teknisk og praktisk funksjon i rifler.  Men i løpet av utdannelsen ble også interessen fanget for utvikling og historie til våpen, samt håndverket som ligger i fine klassiske jaktvåpen.

 


Lokasjon

Vi har vårt verksted på gården Lille Eigås, ca. 15 km nord for Flekkefjord sentrum.

Tjenester

Vi er i dag 3 børsemakere på heltid i bedriften og driver i dag våpenforretning, nettbutikk og børsemakerverksted som i stor grad er konsentrert rundt rifler og hagler til jakt og konkurranse. 

Vi har solid kompetanse i form av formell utdannelse (børsemaker utdanning) fra USA, Norge og Tyskland i tillegg har Truls verktøymaker utdanning. Vi har også spesialopplæring hos produsenter som Sauer, Mauser, Blaser, Merkel, Colt, Smith & Wesson og Carl Zeiss, men også årelang erfaring i faget og i skyttermiljø som DFS, NSF, NSSF, Militær, Langhold og Svartkrutt-miljø.

 

-Vi tar på oss tre-arbeid, metall-arbeid, restaurerings- og teknikk-arbeid på alle typer skytevåpen og utfører dette fagmessig og til avtalte tider. Vi har stort delelager og gir personlig service for å finne de rette løsninger for deg som skytter.


Vi tar på oss arbeid for private og bedrifterVelkommen til Våpensmed Ole B. Vatland AS

Mvh Truls Jørgen  Kvarme , Klaus Michael Nitch og Ole Bernt Eie Vatland